Prof. Dr. Murat YILDIRIM

İş Telefonu
+90 286 218 0018 - 23036
Posta Adresi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama ÇANAKKALE

Eğitim Bilgileri

• DOKTORA, Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarımsal Yapılar ve Sulama Anabilim Dalı, (2004)
  • YÜKSEK LİSANS, Iowa State Üniversitesi, Tarım ve Biyosistem Mühendisliği Bölümü, Amerika Birleşik Devletleri, (1998)
  • LİSANS,  Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü (1993)

Profesyonel Tecrübe

• Prof. Dr.,   Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü  (2017)
  • Doç. Dr.,   Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü  (2012 - 2017)
  • Dr. Öğr. Üyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü , (2007 - 2012)
  • Dr., Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü , (2004 - 2007)
  • Burslu Öğrenci, TC Milli Eğitim Bakanlığı Bursu ile Amerika Birleşik Devletlerinde Yüksek Lisans eğitimi için 6 ay ODTÜ ve 6 ay da University of Main (Amerika Birleşik Devleri)’de dil kursu
  • Araştırma Görevlisi, Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü (1994 – 1995)

Uzmanlık Alanları

• Tarımsal Alanda Sulama Sistemlerinin Planlanması ve Projelendirilmesi,
  • Peyzaj Sulama Sistemlerinin Planlanması Projelenmesi,
  • Basınçlı Sulama Sistemlerinin Planlanması ve Projelenmesi,
  • Sera Sulama Sistemlerinin Planlanması Projelenmesi ve Sulama Otomasyonu.