Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar Sulama Bölümü'nün TÜBİTAK Projesi Desteklendi

Fakültemiz Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal KIZIL’ın yürütücülüğünde ve Prof. Dr. Gökhan ÇAMOĞLU, Dr. Sefa AKSU, 100/2000 Bursiyeri Zir. Yük. Müh. Hakan NAR ve Zir. Yük. Müh. Hakkı Fırat BİLEK’in araştırmacı olarak yer alacağı “Çeltikte Damla Sulamada FAO Penman-Monteith Modeline Dayalı Sulama Otomasyon Sisteminin Geliştirilmesi” başlıklı projenin TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı tarafından desteklenmesine karar verilmiştir.

Projede, tarımda suyu en fazla tüketen çeltik bitkisi için bitki su tüketimini gerçek zamanlı olarak hesaplayacak android tabanlı bir cihazın geliştirilmesi ve bunun damla sulama yöntemiyle otomasyonlu olarak kullanılması amaçlanmaktadır.

Proje yürütücüsü öğretim üyemize ve ekibine başarılar dileriz.