Ziraat Fakültesi
Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü

Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gökhan ÇAMOĞLU'nun Yürütücü Olarak Görev Aldığı TÜBİTAK-1001 Projesi Kabul Edildi.

Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan ÇAMOĞLU ’nun  yürütücüsü olduğu “Çeltik Yetiştiriciliğinde İnsansız Hava Aracı ve Derin Öğrenme Kullanılarak Yabancı Otların Tespiti” adlı projesi desteklenmeye değer bulunmuştur.

Projenin amacı, çeltik yetiştiriciliğinde, İHA’ya yerleştirilen multispektral ve RGB sensörlerden alınan görüntülerin yapay zekâ destekli sistemler aracılıyla, çeltik yetiştiriciliğinde en büyük sorunlardan biri olan yabancı ot tür ve yoğunluklularının noktasal olarak tespit edilmesidir.

Proje ekibi;

Prof. Dr. Kürşad DEMİREL